OBAVIJEST O KOLAČIĆIMA

OBAVIJEST O KOLAČIĆIMA
​​​​​
Kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranice www.vileda.hr,  koristimo ovu priliku da vas obavijestimo kako ova Internet stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies). Korištenjem stranice www.vileda.hr pristajete na njihovu upotrebu. Ukoliko odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati Internet stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće vam biti dostupne.
​​​
Što su kolačići?

Kolačić je mala datoteka sa slovima i brojevima koju spremamo u vaš preglednik ili na tvrdi disk vašeg računala ako se s tim slažete. Kolačići sadrže informacije koje se prenose na tvrdi disk vašeg računala. Naše internetsko mjesto koristi kolačiće da bi vas razlikovalo od ostalih korisnika naše internetske stranice. Na ovaj način možemo vam ponuditi dobro iskustvo surfanja na našoj internetski stranici i poboljšati našu internetsku stranicu. Nastavkom korištenja internetske stranice pristajete na upotrebu kolačića. Da biste osigurali da naša internetska stranica u potpunosti radi za vas, preporučuje se da je aktivirate.

Što rade kolačići?

Kolačići omogućuju internetskim mjestima da svakom korisniku ponude najbolje moguće iskustvo. Bez kolačića ova internetska stranica ne bi mogla obavljati jednostavne zadatke, poput pohrane proizvoda u košarici.

Jesu li kolačići sigurni?

Da, ne nanose štetu vašem računalu i ne sadrže informacije koje bi drugi mogli koristiti za vašu osobnu identifikaciju. Oni također ne sadrže nikakve osjetljive podatke poput vaše adrese e-pošte ili podataka o plaćanju.

Mogu li isključiti kolačiće?

Ova web stranica koristi kolačiće da bi web stranica radila. Oni su sastavni dio načina na koji internetska stranica funkcionira. Da bi ovo ispravno funkcioniralo za vas, preporučujemo da to omogućite, ali vi imate kontrolu.

Koje kolačiće koristi ova internetska stranica?

Postoje sljedeće vrste kolačića:

  • Strogo potrebni kolačići: To su kolačići koji su neophodni za rad naše internetske stranice. To uključuje, na primjer, kolačiće pomoću kojih se možete prijaviti na sigurna područja naše internetske stranice, koristiti košaricu ili koristiti usluge e-naplate.
  • Kolačići za analizu / izvedbu:  Omogućuju nam da prepoznamo i prebrojimo broj posjetitelja i da vidimo kako se posjetitelji kreću po našoj internetski stranici kada je koriste. To nam pomaže da poboljšamo način rada naše web stranice, na primjer tako što osiguravamo da korisnici mogu lako pronaći ono što traže.
  • Ciljanje kolačića:  Ovi kolačići bilježe vaš posjet našoj internetski stranici, stranice koje ste posjetili i veze koje ste slijedili. Te ćemo podatke upotrijebiti da našu internetsku stranicu i oglase prikazane na njoj učinimo relevantnijima za vaše interese. U tu svrhu također možemo proslijediti ove podatke trećim stranama.
  • Funkcionalni kolačići:  Koriste se za prepoznavanje kad se vratite na našu internetsku stranicu. Na taj način možemo prilagoditi naš sadržaj za vas, pozdraviti vas imenom i spremiti vaše postavke (npr. Vaš izbor jezika ili regije).

Za više informacija o pojedinačnim kolačićima koje koristimo i u svrhe u koje ih koristimo, pogledajte donju tablicu:

Potrebni: Potrebni kolačići pomažu da se internetsko mjesto učini korisnim omogućavanjem osnovnih funkcija kao što su navigacija stranicama i pristup sigurnim dijelovima internetske stranice. internetska stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.

Naziv kolačića Opis

Datum isteka kolačića

JSESSIONID

Održava status korisnika za sve zahtjeve stranica.

Sesija
AKA_A2Ovo je kolačić isporuke sadržaja i usluge infrastrukture oblaka koji distribuira, ubrzava i štiti online aplikacije. Akamai kolačić pod nazivom A2 koristi se za zaštitu naše web stranice, smanjenje vremena učitavanja stranice korištenjem značajke Adaptive Acceleration i poboljšanje korisničkog iskustva. 1 sat

Statistički:  Statistički kolačići pomažu vlasnicima internetske stranica da shvate kako posjetitelji komuniciraju sa stranicom. Da bi to učinili, ovi kolačići prikupljaju i prijavljuju anonimne podatke.

Naziv kolačića Opis Datum isteka kolačića
_ga Registrira jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome kako posjetitelj koristi internetsku stranicu. 2 godine
_gid Registrira jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome kako posjetitelj koristi internetsku stranicu. 1 dan
_gat_UA-44297323-19 & UA-44297323-4 Koristi Google Analytics za smanjenje stope zahtjeva. 1 dan
_dc_gtm_UA-44297323-19 & UA-44297323-4, G-CEFGH8V59K Koristi Google Tag Manager za kontrolu učitavanja oznake skripte Google Analytics. 1 dan
disableGTM . 1 dan
_utma Koristi se za razlikovanje korisnika i sesija. Kolačić se kreira kada je JavaScript biblioteka pokrenuta i nema _utma kolačića. Kolačić se ažurira svaki put kad se podaci pošalju Google Analyticsu. sesija

Marketing: Marketinški kolačići koriste se za praćenje posjetitelja na internetskim mjestima. Cilj je postaviti oglase koji su relevantni i privlačni za pojedinog korisnika, a time i vrjedniji za izdavače i nezavisne oglašivače.

Naziv kolačića Opis Datum isteka kolačića
_gcl_au

Koristi Google AdSense za testiranje učinkovitosti oglašavanja na internetskim mjestima koja koriste njihove usluge.

3 mjeseca

a brand of FREUDENBERG